HEM   |   ARKIV   |   ESSÄER   |   FORUM   |   KONTAKT   |   LITTERATUR   |   RECENSIONER   |   REPORTAGE   |   SYNPUNKTEN   |   VÄRLDEN

 

NYHETSBREV #1 2017


Välkommen till årets första nummer av UEForum!

Vi går på ett nytt museum, återinviger ett gammalt, funderar över hur man räknar besökare på museer och har inget emot ett statligt museiverk. Med mera.

UEForum syns allt mer på Facebook och Twitter. Nu har varje artikel en knapp för lättare delning till Facebook. Den har många redan använt, så pass att vi ser en mätbar ökning av antalet läsare. Det tackar vi för! På Twitter hittar man oss under namnet ueforumse.

Vår debattsida Synpunkten är öppen för alla. Skriva gärna till oss om det är något du vill diskutera. Det går också bra att lämna förslag på ämnen att ta upp.

Vi har som vanligt mycket att bjuda på, och det helt utan kostnad. Vill du stödja UEForum ekonomiskt är vi mer än tacksamma för varje medlem. Det kostar bara 150 kronor men betyder så mycket.  LÄS MER

God läsning önskar vi på redaktionen!SYNPUNKTEN

Ulla Arnell och Eva Persson har läst Lagrådsremissen och funderar över utställningsmediets framtid. LÄS MER
RECENSIONER

FOTO SKISSERNAS MUSEUM

MER PLATS PÅ NYA SKISSERNAS MUSEUM

Mailis Stensman har varit på återinvigning av Skissernas Museum i Lund och gläds åt att ett unikt museum blivit både större och bättre. LÄS MER


FOTO SCENKONSTMUSEET

SCENKONSTMUSEET GÖR ENTRÉ

Ulla Kassius har besökt det nya Scenkonstmuseet där hon dansat, granskat, inspirerats av utställningarna och fängslats av Det försvunna ögonblickets arkiv.
LÄS MER


FOTO MARTIN HEDÉN

REFORMATION PÅGÅR I VÄSTERÅS

Martin Hedén har gått på utställning för både unga och äldre i Västerås domkyrka, framtagen i anslutning till 500-årsminnet av reformationen.
LÄS MER
REPORTAGE

FOTO KARIN LÖWENGREN

AUSCHWITZ-BIRKENAU – ETT MUSEUM ÄVEN FÖR FRAMTIDEN

Karin Löwengren har besökt det f d koncentrationslägret, där utställningarna ska göras om för första gången sedan 1955.
LÄS MER

FOTO REGIONMUSEET KRISTIANSTAD

BESTÄLLARKOMPETENS OCH FRIA AKTÖRER

Fredrik Söderling har talat med museerna om processen med att ta fram nya utställningar och vilka kriterier som blir viktiga i framtiden.
LÄS MER
VÄRLDEN

FOTO JONAS CULLBERG

DÄR REVOLUTIONEN STÅR STILL

Jonas Cullberg har varit i Havanna och gått på Revolutionsmuseet. På gatorna blåser förändringens vindar, men på museet är allt sig likt.
LÄS MER
LITTERATUR

UTSTÄLLNINGSPRODUKTION SOM FORSKNINGSPROCESS

Bodil Axelsson och Lars Bergwall har läst idéhistorikern Mattias Bäckströms nya bok om forskning och utställningsproduktion. Vilka mekanismer ska komma till tals när en utställning ska ta form?
LÄS MER
FORUM

SIFFROR SOM SKAVER

Jan Ohlin har undersökt hur ArkDes, Arkitektur och Designcentrum kunde få över 800.000 besökare och komma på tredje plats av landets mest besökta museer 2016.
LÄS MER


INGA NAMN PÅ TSUNAMINS MINNESPLATS

Kenneth Hermele funderar kring den kommande minnesplatsen för offren från tsunamin. Gör som det var tänkt från början, utan namn, menar han.
LÄS MER
   

  2018 stöder Kulturrådet UtställningsEstetiskt Forum  |  Tjänstgörande utgivare: Jan Ohlin  |  © UEForum 2005-2018