HEM   |   ARKIV   |   ESSÄER   |   FORUM   |   KONTAKT   |   LITTERATUR   |   RECENSIONER   |   REPORTAGE   |   SYNPUNKTEN   |   VÄRLDEN

 

NYHETSBREV #3 2018


Bästa läsare

Här kommer ett nytt nummer av UtställningsEstetiskt Forum, med läsning som räcker långt in i sommaren. Bokmärk och läs i hängmattan!

Vi har njutit av den ovanligt intensiva försommarvärmen och glatts åt att det spirat i våra skribenters tangentbäddar och teckensängar.

Botanisera bland artiklar om Gustavianism och ”melankoliska räsonnemanger om alltings förgänglighet”, nya korskopplingar mellan förort och landsbygd, konstutställningarnas historia, befrielse från skyltträsket och mycket mer!

Sommarhälsningar från
RedaktionenSYNPUNKTEN

UT UR SKYLTTRÄSKET!

Eva Persson skriver om utställningstexter och boken Smaka på orden, som ledde till en förnyelse av sättet att arbeta med text i utställningar.
LÄS MER
FORUM

BEHOVET AV MUSEIKRITIK

Det behövs mer och kunnig museikritik, menar Klas Grinell och jämför med den uppmärksamhet andra områden i samhället får i medierna.
LÄS MER
RECENSIONER

FOTO ISABELLA TJÄDER (BESKUREN)

DEN FUTURISTISKA ORTEN

Förorter och landsbygd förenas i ett gränsöverskridande konstprojekt initierat av Tensta Konsthall. Gunilla Lundahl har sett en textilutställning där korskoppling ger mersmak.
LÄS MER


FOTO MATTI ÖSTLING (BESKUREN)

VARDAGSLYX I NYTT LJUS

Maria Backman har besökt utställningen Public Luxury på ArkDes och sett hur konstnärer och arkitekter på olika sätt arbetar med det offentliga rummet.
LÄS MER

LITTERATUR

NATIONALMUSEUMS ENTRE

SÅ VÄXTE UTSTÄLLNINGAR PÅ KONSTMUSEER FRAM

En ny avhandling om konstutställningar på museer baserad på en omsorgsfull genomgång av ett rikt källmaterial, skriver Kristoffer Arvidsson.
LÄS MER


NELL WALDEN

NELL WALDENS STORMIGA LIV

Margareta Alin Hegelund presenterar sin nya bok om Nell Walden, som drog ut i Europa och ett liv i konsten, nu aktuell i tre utställningar.
LÄS MER


BISTERT OM BIDRAG OCH BYGGDAMM

Pia Cederholm läser museinyheter från våra västra grannländer, där byggdamm fyller museisalar och kulturstödet ska omarbetas.
LÄS MER
ESSÄ

BILD YINKA SHONIBARE (DETALJ)

MINNET ÄR ETT EKO

Några träbitar i Tekniska museets arkiv bildar anslag till en essä av Hedvig Mårdh om kungamord och kulturarv.
LÄS MER


REPORTAGE

FOTO PETRA HULTMAN (BESKUREN)

SLOW ART OCH BERÄTTELSEN I KONSTEN

Konst som tar tid att se möter Lena Boëthius på Röda Sten i Göteborg och Färgfabriken i Stockholm.
LÄS MER


FOTO ARD JONGSMA (BESKUREN)

HISTOTORIET – MUSEUMSNÖRDERI OCH FÖREMÅLSLEK

Dyveke Skov Larsen och Mette Stauersbøl Mogensen skriver om en ny barnutställning i Odense som ska väcka barns nyfikenhet på historia och museer.
LÄS MER
GDPR
UEForums personuppgifter begränsar sig till namn och mailadresser. Dessa behandlar vi i enlighet med GDPR, The General Data Protection Regulation.
   

  2018 stöder Kulturrådet UtställningsEstetiskt Forum  |  Tjänstgörande utgivare: Jan Ohlin  |  © UEForum 2005-2018